Loading...
Bag:(0)

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

DE MAAT VAN EEN LAMPENKAP

De maat van een lampenkap is gelijk aan de diameter. Een diameter, ook wel doorsnee genoemd, is de afstand tussen de ene kant van een cirkel en de andere kant. 

diameter lampenkap

 

Standaard maten

 

Voor onze doe-het-zelf lampenkap kits werken we met standaard maten, die ook gelden voor in de winkel verkrijgbare kappen. Je hoeft alleen de diameter te kiezen. De hoogte van de kappen staat vast. Bij een vierkante kap meet je één rechte kant om de maat te bepalen.

Globaal heb je nodig voor:

  • kroonluchter: klemkapjes
  • schemerlamp:20 - 30 cm
  • hanglamp:30 - 45 cm
  • staande lamp30 - 45 cm

 

Uiteraard is dat naar smaak. De een houdt van een grotere kap, de ander wil het subtieler. Meet eerst de diameter van de oude kap of van een lamp die je aanspreekt van een kennis om een idee van de maat te krijgen.

 

Zelf een lampenkap samenstellen

 

Je kunt ook helemaal zelf een lampenkap in elkaar zetten. Dit doe je met ringen of frames in combinatie met lampenfolie. Bij een frame werk je met een vaste hoogte, bij losse ringen kun je zelf de hoogte kiezen. Voor de ringen geldt ook weer dat ze in standaard maten beschikbaar zijn. Om te bepalen hoeveel lampenfolie je nodig hebt, meet je de omtrek van de ringen. Daar tel je 1cm bij opvoor de plakrand. Dat zet je af tegen de hoogte die je wilt dat je kap heeft. 

Je wilt bijvoorbeeld een kap van 45 cm doorsnee die niet zo hoog is, zeg 25cm. De omtrek van de ringen is 140cm. Inclusief de naad cq. plakrand is dat 142cm. Je hebt dus een stuk lampenfolie nodig van 141cm bij 25cm. 

omtrek lampenkaphoogte lampenkap

Gebruik onze handige app om uit te rekenen hoeveel folie je nodig hebt op basis van de doorsnee van je lampringen. 

Standaard ringen zijn verkrijgbaar in 10 15 20 25 30 35 40 50 60 70 en 100cm doorsnee. Wil je een afwijkende maat lampenkap of frames? Het is mogelijk om frames op maat te laten maken. Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.