Loading...
Bag:(0)

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

WELK GEREEDSCHAP?

Welk gereedschap je nodig hebt om een lamp te maken is afhankelijk van de klus die je gaat doen. Voor een lampvoet heb je andere spullen nodig dan voor het maken van een lamp van een vaas. Toch is er een basisset aan gereedschap die je vrijwel bij elke lampenklus nodig hebt. Wij sommen het hier voor je op.

1 Kabelknipper

nws kabel kniptangMet een kabelknipper knip je het elektriciteitssnoer door. Gebruik geen schaar. Het metaaldraad aan de binnenkant van het snoer zal je schaar beschadigen. Je kunt deze tang ook voor andere dingen gebruiken, zoals het knippen van ijzerdraad. 

 

2 Striptang

nws striptangDe striptang gebruik je om het omhulsel van de blauwe en bruine binnendraad te halen. Zo heb je de uiteindjes vrij om in de stekker of fitting te monteren. Door aan het schroefje te draaien kun je het gat in de voorkant groter of kleiner maken. Je zet dit over het draad en trekt vervolgens het omhulsel er af. 

 

3 Spanningzoeker

nws spanningszoekerEen spanningszoeker is niet alleen handig om te kijken of er nog stroom op de draadjes uit het plafond staat. De kleine platte kop is perfect geschikt om met de kleine schroefjes in stekkers en fittingen te werken. 

 

4 Multitool

multitool striptang en kabelknipperEen multitool vervangt de kabelknipper en de striptang. Je kunt hiermee dus zowel knippen als strippen.

 

5 Metaalzaag

nws metaalzaagGa je een lampvoet maken en gebruik je daarbij langere stukken draadeind? Dan is een metaalzaag essentieel om het draadeind op maat te zagen. 

 

6 Stofschaar

nws stofschaarWanneer je werkt met stoffen is het belangrijk dat je een goede stofschaar hebt. Voor het knippen van lappen stof heb je een superscherpe en onbeschadigde schaar nodig. Bijvoorbeeld om de stof voor de lampekap strak af te knippen. Andere materialen maken de schaar bot. Koop een speciale stofschaar en berg hem daarna dus goed op.