Loading...
Bag:(0)

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

GATEN BOREN IN GLAS OF PORSELEIN

Glaslamp

 

Hieronder een korte beschrijving van het boren in glas of porselein. Wil je een online workshop met bijbehorende illustraties?

Bekijk dan het volgende filmpje 'Online workshop glasboren'.

 

 

Benodigdheden:

- Vaas of pot van glas

- Marker (non permanent)

- Glasboor (40 mm voor grote fitting)          

- Gieter (+ water)

- Anti-slipmat

- Stuk dit karton of dun hout/board

- Winkelhaak

- Lijmklem

- Liniaal

- Glasvijl

- Boormachine

 

 

Veiligheidsvoorschriften

Zorg voor een veilige werkplek, dus liever niet in huis en in de buurt van kinderen. Doe beschermende kleding aan, zoals spijkergoed en zorg ervoor dat je huid bedekt is. Draag anti-snij werkhandschoenen en een veiligheidsbril. Gebruik een accuboormachine (geen boormachine die rechtstreeks verbonden is met het elektriciteitsnet, i.v.m. het gebruik van water).

 

Stap 1: Bepaal het midden van de vaas

Zet voor meer stabiliteit tijdens het werken de vaas op een anti-slipmat, dan glijdt de vaas niet weg onder het werken. Maak voor het bepalen van het midden gebruik van de winkelhaak. Leg de winkelhaak tegen de onderkant van de vaas. De rand van de liniaal en de vaas liggen gelijk. Leg de 2e liniaal recht tegen het opstaande randje in de hoek van de winkelhaak. Zet een lijntje langs de liniaal met een marker. Herhaal dit door de vaas te draaien, zodat je een kruisje krijgt. Zet een streepje aan beide kanten van het midden, op 2 cm afstand. (Bij een kleine fitting, 1,5 cm vanaf het midden en bij alleen het snoer 4 mm vanaf het midden).

 

Glasboor 40mm

Stap 2: Glasboor klaarmaken

Zet de glasboor op de boormachine en draai deze goed vast.

 

Stap 3: Voorboren

Boor een gat in het hout. Leg het hout op de vaas (de rand ligt op de tekens op de vaas - het streepje op 2 cm afstand van het midden). Zorg ervoor dat dit goed vast ligt (evt. met behulp van een lijmklem). Boor vervolgens in de laagste stand een kleine sleuf.

 

Stap 4: Boren

Zorg ervoor dat de anti-slipmat en de vaas op een ondergrond staan die nat mag worden. Boor op lage snelheid en houd de vaas nat en koel. Een veiligheidsbril is hierbij gewenst. Het koelen met scheuten water voorkomt knappen van het glas.

 

Stap 5: Afwerken

Haal scherpe stukjes weg met een glasvijl. Reinig het glas met een sopje. Let wel op de scherpe rand!

Klaar is je originele 'lampenkap'. Bekijk hier het filmpje met illustratieve afbeeldingen!

 

11 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Rooster  Lijst 

11 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Rooster  Lijst